Hoe kies je de juiste accountant?

Hoi, ik ben Sanne. Ik ben geboren in Utrecht en woon momenteel in Amsterdam. Ik heb mijn Bachelor Accounting vorig jaar met veel plezier afgerond en ben momenteel werkzaam bij een accountantskantoor in het centrum van Amsterdam. Ik heb tijdens mijn studie drie verschillende stages gelopen waarbij ik er achter ben gekomen welke gebieden van accountancy het beste bij mij passen. Na mijn opleiding heb ik al snel een baan gevonden en ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Als accountant hou ik me vooral bezig met het behandelen van financiële overzichten maar voer ik daarnaast ook administratieve taken uit. Lees er alles over in mijn blog.

Hoe kies je de juiste accountant?

27 juni 2018
 Categorieën: Boekhouders, Blog


Een goede boekhouder of accountant van Accountantskantoor Van Limborgh & Partners is iemand die jouw bedrijf of zelfs jou als particulier heel wat geld kan besparen. Zeker als je een eigen zaak uit de grond stampt is fiscaal advies om doorheen het doolhof aan regeltjes te komen een echte must. Maar hoe doe je het nu eigenlijk om een goede eruit te kiezen? In dit artikel geef ik je vijf gouden tips hoe je erin slaagt om de perfecte fit voor jouw noden te vinden.   

Gebruik je netwerk   

Het is geen toeval dat het merendeel van zelfstandige ondernemers uiteindelijk bij een accountant terecht komt dankzij mond-tot-mondreclame. Dat komt omdat niets een betere voorspeller is van een professionele aanpak en betrouwbaarheid dan goed werk bij andere ondernemingen. Om die reden is het een goed idee om, zeker als beginnende ondernemer, je netwerk aan te spreken. Leg je oor eens te luisteren bij andere gevestigde ondernemers en luister naar wie tevreden is.   

Heeft hij/zij de juiste expertise?   

Een boekhouder is de man of vrouw die op belangrijke momenten zoals de jaarlijkse aangifte of bij een investering jouw vertrouwenspersoon is. Wat veel ondernemers echter vergeten is dat er tussendoor ook meer dan genoeg is om over te communiceren. Alleen al daarom is het aangewezen om te kiezen voor een professional met expertisen in jouw branche. Bovendien zijn er bepaalde beroepen zoals een apotheker waarvoor specifieke fiscale regels van kracht zijn.   

Het kennismakingsgesprek   

Ook met een accountant is het van goudwaarde om op dezelfde golflengte te zitten. Een voorwaarde daarvoor is de opbouw van een vertrouwensband. Ga dan ook gerust op kennismakingsgesprek met meerdere boekhouders. Hoe weet je nu tijdens dat gesprek of jouw accountant erbij zit? Naast de persoonlijke klik dien je te letten op hoe uitgebreid de antwoorden zijn die op jouw vragen gegeven worden. Daarnaast pols je best meteen even naar de kennis over jouw sector en let je erop of hij of zij ook proactief is in het gesprek. Een goede boekhouder weet wat het beste is voor jouw onderneming nog voor je het zelf aankaart. Slaagt hij of zij hier niet in? Dan zoek je best verder.   

De prijs   

Veel ondernemers staren zich echt blind op de prijs van een accountant. Logisch, maar niet altijd even slim. Als je vanaf de start duidelijke prijsafspraken maakt is er geen reden om te hard te kijken op wat euro's meer of minder. Een goede boekhouder verdient zich met een dikke interest terug. Het gaat niet om wat je aan hem of haar elke maand overschrijft, maar wel om de verhouding met wat je terug krijgt.

Over ons
Accounting en boekhoudersblog

Hoi, ik ben Sanne. Ik ben geboren in Utrecht en woon momenteel in Amsterdam. Ik heb mijn Bachelor Accounting vorig jaar met veel plezier afgerond en ben momenteel werkzaam bij een accountantskantoor in het centrum van Amsterdam. Ik heb tijdens mijn studie drie verschillende stages gelopen waarbij ik er achter ben gekomen welke gebieden van accountancy het beste bij mij passen. Na mijn opleiding heb ik al snel een baan gevonden en ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Als accountant hou ik me vooral bezig met het behandelen van financiële overzichten maar voer ik daarnaast ook administratieve taken uit. Lees er alles over in mijn blog.

Zoeken
Categorieën
Archief
Recente artikelen